Korte historie TWC de Tweewielers

De oprichtingsdatum van de vereniging is 3 september 1979, het bestuur bestond toen uit Peter Ortmans(voorzitter), Orbons(secretaris) en Jo Theeuwen(penningmeester). Voor de oprichtingsdatum werd er al door een aantal mensen gefietst; er werd onder anderen een tourtocht georganiseerd waaraan ( de echte) Jan Janssen aan deelnam. De tocht heette dan ook de Jan Jansen tocht.

Op 9 juli 1979 werd door een aantal leden de 13e etappe van de Tour de France vanuit Metz naar de Ballon d'Alsace gereden samen met Jan Janssen over een afstand van 204 km.
In mei 1980 hebben 2 teams van de vereniging deelgenomen aan een ploegentijdrit in Merkelbeek; een van de teams won deze tijdrit en kreeg daarvoor een grote beker; deze beker is jarenlang de wisselbeker geweest voor de clubkampioen. In 1984 werd het 1e lustrum van de vereniging gevierd met een fietsweek in de Franse Alpen in de periode van de Tour de France.
Ongeveer 20 leden hebben deze week o.a. de volgende cols beklommen Col de l'Iseran, Col de Telegraph, Col du Galibier, L'Alpe d'Huez, Col du Glandon en de Col de La Madeleine. Elke dag werden etappes van 150 tot 180 km gereden.
Tot 1985 werd er in oranje fietsshirtjes gereden. In 1985 en 1986 werd er in Treebeek Pinkstersport door de vereniging georganiseerd met hardloop en fiets wedstrijden, van de opbrengst van deze activiteiten werd een nieuw kleding pakket aangekocht met het bekende Mondriaan motief(blokken met verschillende kleuren).
In 1989 werd het 2e lustrum gevierd met een fietsweekend in Willingen in het Sauerland waaraan voor de 1e maal door partners werd deelgenomen.

In de loop der jaren zijn verschillende lange tochten gereden te vermelden zijn onder andere Luik-Bastenaken-Luik, Amstel Gold Race, de Waalse pijl en de Ronde van Vlaanderen. Er waren uitwisselingen met de fietsclub van Bavaria in Lieshout en de fietsclub in Zeeuws Vlaanderen. Fietsweekenden waren er naar Beekbergen op de Veluwe en naar Wiltz in Luxemburg.
Vanaf 1991 werden er voor de leden met partners weekenden georganiseerd naar Cochem, Winterberg, Niederfischbach in het Westerwald, Hillesheim, Boppard aan de Rijn en Dernau in het Ahrdal.
Vanaf 1997 werden reizen georganiseerd naar Spanje per touringcar met de partners. De reizen gingen naar Pineda del Mar, Salou, Playa d'Aro,Rosas, Santa Suzanna en Blanes. In 2004 was er een 10 daagse reis naar Antibes in Frankrijk. Ondertussen werd er nieuwe kleding van Bio Racer aangeschaft in 1997 met rood, geel en blauw als hoofdkleuren.
In de periode van 2005 t/m 2008 werd er gefietst in de kleding van de toenmalige sponsor: Tweewielers John Willems.
Vanaf seizoen 2008 is er een nieuwe sponsor: "Flexpoint". De eerste keer dat de vereniging in de nieuwe kleding van Flexpoint is gaan fietsen was in het fietsweekend (23 t/m 25 mei 2008) in Winterberg te Sauerland.

www.twc-detweewielers.nl


Een van de eerste clubfoto's.
Omstreeks 1983 had TWC ongeveer 55 leden.


Clubfoto (2008) in nieuwe kleding

www.twc-detweewielers.nl